S bíglem kolem Brněnské přehrady 2011 ...

Společné foto - (klikněte pro větší rozlišení)

V sobotu 1. října 2011 se krátce po půl desáté shromáždilo na parkovišti u přístaviště v Brně-Bystrci 9 bíglů a jeden "nebígl" odhodláni zdolat náročnou trasu kolem Brněnské přehrady. Pokud se však někdo domníval, že na této trase nás - zkušené výletníky - nemůže nic překvapit, mýlil se.

Až k Ríšově studánce, kde jsme pořídili společné foto, probíhala cesta zcela bez problémů. Avšak o něco později se nám podařilo (za "zcela záhadných okolností" :-) dostat až na křižovatku Hvozdec x Nový dvůr, což výlet poněkud zkomplikovalo. Následoval krátký pochod po silnici, dále po mokré louce a po překročení potoka
i stoupání lesem do strmého kopce až na pole, které většinou míjíme "po levé straně" (ve směru na Veveří). Aby toho nebylo málo, rozhodl se při krátké pauze "pořadatelský bígl" Big vyrazit za objevenou stopou, nepodařilo se ho přivolat a po chvíli nám úplně zmizel za horizontem u kóty Vrtačka (405m n/m)

Výlet pokračoval, pod hradem Veveří se s námi rozloučili někteří účastníci (na 5 měsíčního bígla Čendu to bylo ještě příliš) a do cíle pak po druhém břehu přehrady dorazili pouze největší tři vytrvalci: Max, Dino a Kvído.

Naviděnou při některém z příštích výletů - p.s. v případě, že to bude kolem přehrady, tak půjdeme v protisměru, kde se nedá "zabloudit" ... :-) ... Jakub - BÍGL.CZ


(kliknutím na náhledy se Vám zobrazí fotky ve větším rozlišení)


Související:
  • S bíglem kolem přehrady 2010 ...
  • Mariánským údolím 2010 ...
  • S bíglem kolem přehrady 2008 ...
  • Mikulášký bíglvandr ...
  • S bíglem kolem přehrady 2007 ...
    (a další v sekci "výlety")